werken met dromen
het boek 'Droomwerk'
artikelen
recensies

naar www.droomwerk.net

Aad van Ouwerkerk

droomwerker

 

 

DROMEN LEREN ONTHOUDEN?

DROMEN BETER LEREN BEGRIJPEN?

LEREN WERKEN MET JE EIGEN DROMEN?

 

VRAAG EENS EEN INDIVIDUELE SESSIE AAN

GEEF JE OP VOOR EEN CURSUS OF EEN WORKSHOP

OF ORGANISEER ER ZELF EEN BIJ JE THUIS

 

 

 

“DROOMWERK - DE VIER ELEMENTEN VAN DE DROOM”

 

De  ‘innerlijke regie’ zoals die uit dromen naar voren komt, kan een zeer belangrijke kracht in het leven worden. Er kan van dromen bijvoorbeeld een geestelijke leiding uitgaan of een vorm van creatieve inspiratie. Ook zijn er gevallen genoeg bekend van dromen die nog verder gaan: mensen zijn geholpen bij een ziekteproces of behoed voor gevaren en verkeerde beslissingen. Dromen blijken soms zelfs levensbepalende aanwijzingen te geven. Kortom: er is reden om aan te sluiten bij de droomwerktraditie van de ‘grote dromers’ en je eigen dromen voor je te laten spreken!

In droomwerk word je door het intensieve proces gevoerd vanuit beelden in je eigen dromen, aan de hand van allerlei oefeningen die je later thuis ook zelf kan doen: taal- en tekenopdrachten, meditatie- en verbeeldings-oefeningen (‘imaginatie’) geven je informatie uit het onbewuste. Er is wel wel enige durf nodig om in je eigen geestelijke spiegel te kijken, maar de winst van dit boeiende avontuur is dan ook soms wel heel verrassend.

 

Aad van Ouwerkerk is droomwerker sinds 1986 en werd geïnspireerd door grote droomwerkers als als Patricia Garfield, Robert Bosnak en Strephon Kaplan Williams die hij ook persoonlijk kent. Droomwerk is een op eigen ontwikkeling gerichte manier van werken met de beelden van de droom. Zijn eigen methode is langzamerhand sinds 1976 gegroeid en heeft vorm gekregen in het boek Droomwerk, de vier elementen van de droom’. Hij geeft workshops, cursussen en individuele consulten.

Sinds 1989 is hij een intensief lid van de International Association for the Study of Dreams (IASD). Hij was ook twee termijnen lid van het bestuur van deze vereniging (’91-’94 / ’95-’98) en zelfs drie jaar de vice-president voor Europa (2004-‘06). Hij was (mede)organisator en –gastheer van het 11e IASD-congres (aan de Rijksuniversiteit van Leiden in 1994). Hij was in 1995 betrokken bij de oprichting van de Nederlandse Vereniging voor de Studie van Dromen (VSD) en was hier meer dan 12½ (bestuurs)lid van. Voor haar orgaan ‘Het droomjournaal’ verzorgde hij jarenlang  de column ‘Weerstanden’. Ook schreef hij voor het legendarische tijdschrift BRES als vaste medewerker sinds 1989 veel artikelen, met name op het gebied van de droom.