jaartraining droomcoach
programma
aanmelden
geschiedenis

 

home

informatie


jaartraining droomcoach

(Overloon (NB) 2016)

 

 

organisatie

Droomwerkinstituut 'De vier elementen'

Hannah van der Borst
(overloon.tje@hetnet.nl - www. hannah-veerkr8cht.nl)
Helderse Duinen 38, 5825 JM Overloon, 0478-640664

Aad van Ouwerkerk
(aad.vanouwerkerk@gmail.com - www.droomwerk.net)
Helderse Duinen 38, 5823 JM Overloon, 06-23720216

 

 

 

doelstelling

Deelnemers aan de jaartraining krijgen in een intensieve droomwerkgroep (4-6 personen) informatie over de belangrijkste methodes en technieken van droomwerk (benaderingen van droommateriaal) en leren daarmee praktisch te werken, ten eerste met hun eigen dromen, maar later ook met dromen van anderen.

Aan het einde van deze jaartraining kunnen zij zich (bij een vanuit de coachingsgedachte gebleken deskundigheid) een erkend droomcoach noemen en een eigen praktijk opzetten.
Hierbij wordt bij deelname uitgegaan van het volgen van alle modules van de tien bijeenkomsten (en de reflectie daarop), het bestuderen van de literatuur rond droomwerk en het tussendoor werken met andere deelnemers in de vorm van intervisie. Ook komt de voortgang van de procesontwikkeling van de deelnemers aan de orde. Van deelnemers wordt verwacht dat zij zich bij iedere module van tevoren hebben ingelezen in het onderwerp van de betrokken maandbijeenkomst. Via een professionele feedback op hun reflectie- en intervisieverslagen krijgen zij inzicht in hun persoonlijke voortgangsproces.

opzet

De jaartraining bestaat uit tien maandelijkse bijeenkomsten. In de ochtenden (10.30 - 12.45 uur) wordt telkens een andere techniek en/of methode van droomwerk behandeld: steeds weer andere, aanvullende wijzen van benadering van het droommateriaal, zowel theoretisch als voordbeeldsessie.
‘s Middags (14.00 - 17.00 uur) wordt de ochtendpresentatie uitgewerkt met gezamenlijke oefeningen en uitwisseling vanuit de eigen droomervaringen.

plaats

De jaartraining wordt vanaf zondag 10 januari 2016 gehouden op Helderse Duinen 38, 5825 JM Overloon. De locatie is gelegen in een bosrijke omgeving en is goed te bereiken. Zo nodig kunnen deelnemers opgehaald worden vanaf treinstation Vierlingsbeek (NB).


prijs

De jaartraining droomcoach (2016) kost 1350 euro inclusief elke maand een gezamenlijk lunchbuffet. Dit bedrag kan op verzoek in een aantal termijnen worden betaald.

 

 

Modules Jaartraining 2016

(zondag 10 januari 2016– zondag 18 december 2016)


droomwerk en de vier elementen

coachen met dromen

focus op het droomego

dynamisch coachen

focus op de beelden

dromen en voice dialogue

interpretatie van droomtekeningen

droomrituelen en sjamanisme

dromen en tarotkaarten 

presentaties deelnemers

klankschalen en incubatie


Aad van Ouwerkerk

Hannah van der Borst

Aad van Ouwerkerk

Hannah van der Borst

Aad van Ouwerkerk

Hannah van der Borst

Aad van Ouwerkerk

Hannah van der Borst

Aad van Ouwerkerk

de deelnemers zelf

Hannah van der Borst